نگهداری از مغز گردو
بسیاری از افراد پس از خریداری گردو آن را مغز کرده و تمایل دارند تا مغز گردو را نگهداری کنند. برای این منظور باید پس از مغز کردن گردو آن ها را درون یک پلاستیک سربسته ریخته و درون یخچال یا فریزر بگذارید. برای آنکه مغز گردو در مدت زمان مصرف تازه بماند، باید در رعایت نکات بهداشتی دقت لازم را داشته باشید. همانطور که میدانید گردو منبعی غنی از انواع چربی هاست که این چربی ها در اثر حرارت اکسید شده و در نهایت منجر به ایجاد تغییرات در ظاهر، طعم و بوی گردو میشود؛ بنابراین در زمان خریداری گردو دقت داشته باشید که گردو بوی نامطبوعی نداشته باشد و در صورت امکان، تکهای از آن را بچشید تا از سلامت مغز گردو اطمینان حاصل کنید. مغز گردو بسیار نازک و ظریف است و اگر به صورت اصولی نگهداری نشود پس از مدتی کوتاه کهنه شده و به رنگ قهوهای تیره در میآید. مغز گردوی کهنه مزهای تند و تلخ دارد و مصرف آن ممکن است سبب بروز مسمومیت شود؛ بنابراین توصیه میکنیم از مصرف این نوع گردو بپرهیزید.
نکاتی مهم در خصوص نگهداری گردو برای تازه ماندن
تا اینجا با نکات نگهداری از گردو و مغز گردو آشنا شدیم. حال وقت آن است بدانیم چگونه از مغز گردو نگهداری کنیم که تازه بماند؟ حتما در بازار یا خیابان مشاهده کردهاید که بسیاری از دستفروشان، اقدام به فروش گردو یا مغز گردو میکنند. در درجه اول به علت شایع شدن ویروس جدید و عدم رعایت موارد بهداشتی توسط این افراد به هیچ عنوان نباید از آن ها خرید نکنید. در درجه دوم نیز به علت عدم رعایت اصولی و صحیح در نگهداری گردو یا مغز گردو ممکن است گردوهایی ناسالم و فاسد را به فروش برسانند. این افراد مغز گردو را درون ظروفی شیشهای که از مخلوط آب و نمک پر شده نگهداری میکنند؛ در حالی که نگهداری مغز گردو به چنین شکلی کاملا غیراصولی و غیربهداشتی میباشد.. جداسازی مغز از پوسته بدون رعایت بهداشت سبب انتقال بیماری های زیادی میشود که از جمله آن ها میتوان به عفونت دستگاه گوارش اشاره کرد. مواد مغذی مغز گردو چند ساعت پس از جدا شدن از پوسته شروع به تجزیه شدن میکنند و این روند تجزیه تا فاسد شدن کامل گردو ادامه خواهد داشت؛ بنابراین بهتر است بعد از جداسازی پوسته چوبی از مغز، آن را در یک ظرف سربسته و به دور از رطوبت و حرارت (در مکان خشک و خنک) نگهداری کنید.
گردوی کهنه شده
بسیاری از تولیدکنندگان یا عرضهکنندگان گردو برای ماندگاری بیشتر آن از مواد نگهدارنده استفاده میکنند. این مواد سبب تغییر در ترکیبات مغز گردو شده که در نهایت منجر به فاسد شدن آن میشوند و پس از مصرف، مسمومیت های غذایی را به همراه دارد. اگر روی مغزهای گردو اثراتی از کپک را مشاهده کردید بهتر است هرچه سریعتر آن ها را دور بریزید. فارغ از اینکه کپک زدن مغزها سبب میشود که دیگر نتوانید آن را مصرف کنید، هاگ هایی که به واسطه این کپک ها وارد هوا میشوند با ورود به ریه ممکن است سبب بروز بیماری های عفونی یا آسم و بروز حساسیت و آلرژی های خطرناک شوند. خوردن گردوی کهنه سبب ایجاد اختلال در سیستم ایمنی بدن میشود که این عمل در نهایت باعث بروز مشکلاتی بسیار جدی برای بدن خواهد شد.